Icoane Iisus Hristos

Afișez 1 - 24 din 48 de rezultate

Icoana cu Iisus Hristos

Prima icoană cu Iisus Hristos reprezintă prototipul sau modelul după care sunt reproduse toate celelalte icoane. În icoane Iisus Hristos este întotdeauna înfățișat cu părul lung și castaniu cu reflexe roșcate, despicat la mijloc și căzând de o parte și de alta a capului până dincolo de umeri. Ochii săi sunt căprui, mari și expresivi, privind în față cu o privire directă, iar El are un nas lung și drept, o gură mică, o barbă lungă și un ten măsliniu intens cu reflexe roșiatice. Una dintre cele mai importante icoane cu Iisus Hristos este scena răstignirii. Aici, Hristos este reprezentant gol, doar cu o pânză care îi acoperă șoldurile. Capul Său este aplecat iar ochii Săi sunt închiși și simbolizează moartea Celui Răstignit.

Icoana Iisus Hristos Coroana Spini 15x21cm Auriu

În icoană este reprezentantă și o peșteră care se deschide la piciorul Crucii și simbolizează biruința asupra morții. Este piatra care a crăpat în momentul morții lui Hristos. Crucea este formată din opt extremități, formă care este corespunzătoare unei tradiții vechi. Partea de sus corespunde cu inscripția care indică acuzația I.N.R.I (Iisus Nazarineanul, Regele Iudeilor), iar în partea de jos este un suport pentru picioare, unde au fost bătute două cuie în picioarele lui Hristos.

Magazinul nostru vă oferă icoane cu Iisus Hristos în diferite dimensiuni și forme: pentru a putea fi puse pe un perete sau pentru a fi așezate într-un loc important, intr-un altar de rugăciune. Frumoasa icoană a lui Iisus Hristos reprezintă, de asemenea, un cadou perfect pentru o persoană credinciaosă.

Icoana Argint Iisus 17.5x22.5cm ColorIcoanele care înfățișează imaginea lui Iisus Hristos reprezintă un cadou ideal pentru crestini cu ocazii precum nunta sau Prima Sfântă Împărtășanie.

De asemenea, icoana cu Iisus Hristos poate deveni un cadou pentru zile onomastice, zile de naștere, dar și cu ocazia mutării intr-o nouă locuinta. Cu toate acestea, este important ca aceasta să ajungă în mâinile unei persoane credincioase care va trata icoana cu Iisus Hristos cu respectul cuvenit.

Model Icoana Iisus Hristos

Exista mai multe reprezentari ale Mantuitorului Hristos:

  • Icoana Iisus Hristor Pantocrator
  • Icoana Iisus Hristos cu Coroana de Spini
  • Icoane Iisus Hristos Catolice
  • Icoana Iisus Hristos pentru Prima Comuniune