Blog

Icoana Iisus Hristos
Sfaturi despre icoane

Iisus Hristos: Viața lui Iisus

Iisus Hristos este considerat drept fondatorul și figura centrală a creștinismului, fiind unul dintre simbolurile culturii occidentale. Majoritatea bisericilor creștine Îl recunosc drept Fiul lui Dumnezeu, Mesia cel vestit din Vechiul Testament și al doilea personaj al Trinității creștine.

Citește mai mult
Icoana Sf Nicolae Argint 10x14cm Color
Sfaturi despre icoane

Sf. Nicolae: Viața Sfântului Nicolae, Ocrotitorul Copiilor

Sfântul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor, dar și al brutarilor, marinarilor, femeilor nemăritate și al celor acuzați pe nedrept. Nicolae a devenit unul dintre cei mai iubiți și cinstiți sfinți nu doar în Biserica Ortodoxă, ci și în majoritatea confesiunilor creștine.

Citește mai mult
Icoana Sfantul Gheorghe
Sfaturi despre icoane

Sfântul Gheorghe: Icoana Sf. Gheorghe

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, numit și „purtătorul de biruință”, a fost unul dintre ce mai cunoscuți și apreciați apărători ai creștinismului, iar numeroase biserici poartă hramul său. Mai bine de un milion de creștini creștini români îi poartă numele, fiind unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați sfinți în ortodoxia română.

Citește mai mult

Sfântul Andrei: tradiții și obiceiuri de Sfântul Apostol Andrei – Ocrotitorul României

Sfântul Andrei, numit și „Cel dintâi chemat”, a fost primul apostol care a răspuns chemării lui Iisus Hristos la propăvăduirea Evangheliei. Acesta s-a născut la Betsaida Galileia, pe ţărmul Lacului Ghenizaret, în nordul Israelului. Sfânta Scriptură amintește că Andrei a fost fratele lui Simon Petru, ambii fiind fiii lui Iona, un pescar sărac din Galillea.

Citește mai mult
acoperamantul maicii domnului
Sfaturi despre icoane

Acatistul Acoperământul Maicii Domnului

Troparul, glasul al 4-lea

Astăzi poporul cel binecredincios, luminat prăznuind, umbriți fiind prin venirea ta, Maica lui Dumnezeu, și căutând către prea cinstită icoana ta cu umilință grăim: Acoperă-ne pe noi cu cinstitul tău Acoperământ, și ne scapă de tot răul, rugând pe Fiul tău, Hristos Dumnezeul nostru, să mântuiască sufletele noastre.

Citește mai mult
icoana maicii domnului pantanassa
Sfaturi despre icoane

Icoana Maicii Domnului Pantanassa – vindecătoare de cancer

Icoana Maicii Domnului Pantanassa este o icoană făcătoare de minuni pe lemn, portabilă și care a fost zugrăvită în secolul al XVII-lea. Icoana a fost adusă de obștea lui Gheron Iosif Vatopedinul în Grecia.
Această icoană a Maicii Domnului se spune că vindecă oamenii diagnosticați cu cancer. Totul are la bază o dovadă că icoana are un har deosebit.

Citește mai mult
icoana maicii domnului prodromita
Sfaturi despre icoane

Icoana Maicii Domnului Prodromița

La Mănăstirea Vatoped sunt păstrate cele mai multe icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului din Sfântul Munte Athos. Acestea sunt considerate a avea puteri miraculoase și sunt păstrate cu grijă și sfințenie de sute de ani.

Printre icoanele Maicii Domnului făcătoare de minuni se numără și Icoana Prodromița, care se află la Schitul Românesc Prodromu din Muntele Athos, de unde și-a luat și numele de Prodromița.

Citește mai mult
[]
× Cu ce putem să vă ajutăm?