Icoana Maicii Domnului Pantanassa – vindecătoare de cancer

Icoana Maicii Domnului Pantanassa Vindecatoarea de Cancer este o icoană făcătoare de minuni pe lemn, portabilă și care a fost zugrăvită în secolul al XVII-lea. Icoana a fost adusă de obștea lui Gheron Iosif Vatopedinul în Grecia. 

Icoana Maicii Domnului Pantanassa se spune că vindecă oamenii diagnosticați cu cancer. Totul are la bază o dovadă că icoana are un har deosebit. 

Istoria Icoanei Maica Domnului Pantanassa

Dovada minunii savarsite de Icoana Maicii Domnului Pantanassa a avut loc în Cipru, când un tânăr pe nume Gheron Iosif a intrat în biserică să se închine. Acesta s-a îndreptat către icoană și a observat că fața Maicii Domnului a început să strălucească. În acel moment s-a petrecut un moment unic: o putere nevăzută l-a aruncat pe tânăr la pământ. El și-a revenit, apoi a mărturisit cu lacrimi în ochi părinților că este necredincios și că I-a disprețuit poruncile lui Dumnezeu. De asemenea, Gheron Iosif i-a anunțat pe părinții săi că se ocupă cu vrăjitoria.

Intervenția miraculoasă a Născătoarei de Dumnezeu l-a convins pe tânăr să își schimbe viața și să devină un bun credincios. 

Icoana Maicii Domnului Pantanssa este recunoscută pentru că vindecă cancerul, o boală diagnosticată în cazul multor persoane. E cunoscut faptul că oamenii se vindecă de cancer după ce li se citește acatistul sau paraclisul Maicii Domnului Pantanassa.

În România există câteva reprezentari ale Icoanei Maicii Domnului Pantanassa vindecătoarea de cancer. Ele pot fi găsite pentru închinare la Biserica Rusă din București, la Mănăstirea Oașa din județul Alba și la Mănăstirea Șinca Nouă din județul Brașov.

La Mănăstirea Vatoped, icoana Maicii Domnului Pantanassa este sărbătorită pe 15 octombrie.

De menționat, de asemenea, că parohia ortodoxă română „Sfântul Ioan Botezătorul și Sfântul Mucenic Alban” din Luton, Marea Britanie, a primit, ca binecuvântare, o copie a icoanei Maicii Domnului Pantanassa de la Mănăstirea Vatoped.

Cum arata Icoana Maicii Domnului Pantanassa Vindecatoarea de Cancer?

Icoana Maicii Domnului Pantanassa recunoscuta ca „Vindecatoarea de Cancer” o înfățișează pe Maica Domnului așezată pe un tron împărătesc. Pruncul Hristos se afla in bratele Nascatoarei de Dumnezeu. Bratele Maicii sunt de o parte si de alta a pruncului. Deasupra tronului imparatesc, in spatele lui, de o parte si de alta stau arhanghelii Mihail și Gavriil, cu mâinile întinse în rugăciune.

Icoana Maicii Domnului Pantanassa Vindecatoarea de Cancer
Icoana Maicii Domnului Pantanassa Vindecatoarea de Cancer

Rugăciune către Icoana Maicii Domnului Pantanassa

„Atotbună Stăpână, Sfântă Maică a lui Dumnezeu, Pantanassa, Împărăteasă a toate, nu sunt vrednic să intri sub acoperământul sufletului meu. Ci, ca ceea ce eşti milostivă, Maica Dumnezeului Celui Milostiv, spune numai un cuvânt şi se va tămădui sufletul meu, şi trupul meu slăbit se va întări. Căci tu ai tărie putincioasă, şi cuvântul tău este plin de putere, o, Împărăteasă a toate. Adu-mi biruinţa, roagă-te pentru mine, ca să măresc numele tău cel minunat totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

Unde se afla Icoana Maicii Domnului Pantanassa?

Prima Icoana a Maicii Domnului Pantanassa se afla la Manastirea Vatoped din Grecia de la Muntele Athos.

In timp, dupa ce s-au inmultit minunile savarsite de Icoana Pantanassa au aparut tot mai multe locuri in care au aparut copii ale Icoanei Maicii Domnului Pantanassa.

In Romania, la Biserica Rusa din Bucuresti gasim Icoana Maicii Domnului Pantanassa, la Manastirea Oasa din judetul Alba

Maica Domnului Imparateasa sau Maica Domnului Pantanassa?

Icoana Maicii Domnului Pantanassa isi ia numele din cuvantul grecesc „Παντάνασσα” care inseamna „Imparateasa Tuturor”. Ambele denumiri sunt folosite pentru a identifica aceasta icoana din mai multe motive:

  • Maica Domnului mijloceste pentru toti credinciosii si se roaga pentru ei in fata Domnului.
  • Numele de „Imparateasa Tuturor” i s-a atribuit dupa ce numeroase vindecari s-au intamplat.

Minunile Icoanei Maicii Domnului Pantanassa Vindecatoarea de Cancer

Sunt mai multe istorisiri care relateaza despre Minunile infaptuite de Icoana Maicii Domnului Pantanassa. In arhiva Manastirii Vatoped exista numeroase inscrisuri in care sunt culese o parte din multele minuni intamplate dupa ce credinciosii au citit Acatistul Maicii Domnului Pantanassa sau Paraclisul Maicii Domnului Pantanassa.

  • Ieromonahul Evdochim, duhovnicul Schitului Sfantului DUmitru de la Vatoped a avut o viziune cans se afla in timpul slujbei de Vecernie el fiind asezat in fata Icoanei Maicii Domnului Pantanassa. La un moment dat, a vazut lumina si razele care ieseau din Icoana Maicii Domnului Pantanassa. A intrebat pe calugarul care se afla langa el daca si el vede razele care ieseau din Sfanta Icoana A Maicii Domnului Pantanassa iar acesta i-a raspuns ca nu vede. Apoi, razele si lumina ce ieseau din Icoana Maicii Domnului Pantanassa s-au oprit.
  • Liudmila o credincioasa din Moscova s-a avea o tumoră malignă, de dimensiunea unei măsline, în regiunea feţei, tumoră care a dispărut complet după ce s-a uns pe faţă cu ulei în timpul săvârşirii Paraclisului icoanei Maicii Domnului Pantanassa la biserica Tuturor Sfinţilor din Moscova
  • O credincioasa din Moscova pe nume Nadejda care avea suferinte legate de coloana vertebrale si nu putea face multi pasi din cauza durerilor. După ce s-a rugat în faţa Icoanei Maicii Domnului Pantanassa Vindecatoarea de Cancer s-a vindecat complet.
  • Alta credincioasă citea zilnic Paraclisul Icoanei Maicii Domnului Pantanassa în biserica Tuturor Sfinţilor din Moscova pentru rudele sale atee. La puţină vreme, aceştia au început să frecventeze biserica
  • Tot la Moscova un credincios pe nume Roman avea hepatită tip C, dureri de stomac şi somnolenţă. Dupa rugaciunile mamei sale in fata Icoanei Maicii Domnului Pantanassa şi dupa ce l-a uns cu ulei pe fiul sau din candela ce ardea in fata icoanei Pantanassa dupa un timp minunea s-a intamplat iar tânărul Roman s-a vindecat.
  • Un credincios pe nume Alexandru din Moscova s-a vindecat de cancer la vezica urinara dupa ce a citit Paraclisul Maicii Domnului Pantanassa.
  • Pe langa vindecarile miraculoase ale celor suferinzi de cancer, Icoana Maicii Domnului Pantanassa apare mentionata de persoane care au fost ajutate de rugaciunile Maicii Domnului Pantanassa si in cazul altor suferinte: rugaciunea parintilor catre Maica Domnului Pantanassa pentru pruncii lor aflati in suferinta (Ana din Moscova, Alexandru care a citit paraclisul Maicii Domnului Pantanassa, Natalia Marinova din Bulgaria care s-a adresat manastirii Vatoped sa se roage la Maica Dmnului Pantanassa pentru o cunostinta de-a ei si multe multe alte marturii).

Troparul Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa”

Pe cei ce cu dragoste icoana ta o cinstesc, cerand cu evlavie dumnezeiescul ei har, auzi-i de-a pururea; toata Impresurarea risipeste-le grabnic, turma ta o pazeste de primejdia toata, a-toate-Imparateasa si Maica a Domnului.

Acatistul Maicii Domnului Pantanassa Vindecătoarea de Cancer

Condacul 1 

Noi, credincioşii robii tăi, stând cu mustrare de inimă înaintea icoanei tale celei noi arătate, te cântăm cu laude, o, Împărăteasă a Toate! Trimite de sus vindecarea ta peste robii tăi care acum aleargă la tine, ca să putem să-ţi cântăm cu bucurie: Bucură-te, o, Împărăteasă a toate, care vindeci neputinţele noastre, cu harul tău!

Citeste acatistul

Paraclisul Maicii Domnului Pantanassa

„Preotul face începutul obişnuit: Binecuvântat este Dumnezeul nostru, totdeauna, acum şi pururea, şi în vecii vecilor. Iar de nu este preot, se zice aşa:  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale şi ale tuturor Sfinţilor, miluieşte-ne pe noi.

Strana: Amin.

Citeste paraclisul

Sursa: doxologia.ro

Secțiunea FAQ

Q: Unde se află Icoana Maicii Domnului Pantanassa?

A: Icoana Maicii Domnului Pantanassa se află în Grecia, la Mănăstirea Vatoped.

Q: Care sunt minunile săvârșite de Icoana Maicii Domnului Pantanassa?

A: Câteva dintre minunile săvârșite de icoana Maicii Domnului Pantanassa sunt: 

În martie 1996 o fată pe nume Liudmila a avut o tumoră malignă, de dimensiunea unei măsline, pe față. Ea s-a vindecat complet după ce s-a uns pe față cu ulei în timpul săvârșirii Paraclisului icoanei Pantanassa în biserica „Tuturor sfinților” din Moscova.

O altă minune a avut loc în august 1996, când o credincioasă avea rude atei și a citit zilnic Paraclisul icoanei Pantanassa în biserica „Tuturor sfinților” din Moscova, iar după câteva zile rudele au devenit credincioase și au frecventat biserica. 

[]
× Cu ce putem să vă ajutăm?