Icoana Maicii Domnului Pantanassa – vindecătoare de cancer

Icoana Maicii Domnului Pantanassa este o icoană făcătoare de minuni pe lemn, portabilă și care a fost zugrăvită în secolul al XVII-lea. Icoana a fost adusă de obștea lui Gheron Iosif Vatopedinul în Grecia. 

Această icoană a Maicii Domnului se spune că vindecă oamenii diagnosticați cu cancer. Totul are la bază o dovadă că icoana are un har deosebit. 

Istoria icoanei Pantanassa

Dovada minunii Maicii Domnului Pantanassa a avut loc în Cipru, când un tânăr pe nume Gheron Iosif a intrat în biserică să se închine. Acesta s-a îndreptat către icoană și a observat că fața Maicii Domnului a început să strălucească. În acel moment s-a petrecut un moment unic: o putere nevăzută l-a aruncat pe tânăr la pământ. El și-a revenit, apoi a mărturisit cu lacrimi în ochi părinților că este necredincios și că I-a disprețuit poruncile lui Dumnezeu. De asemenea, Gheron Iosif i-a anunțat pe părinții săi că se ocupă cu vrăjitoria.

Intervenția miraculoasă a Născătoarei de Dumnezeu l-a convins pe tânăr să își schimbe viața și să devină un bun credincios. 

Icoana Maicii Domnului Pantanssa este recunoscută pentru că vindecă cancerul, o boală diagnosticată în cazul multor persoane. E cunoscut faptul că oamenii se vindecă de cancer după ce li se citește acatistul sau paraclisul Maicii Domnului Pantanassa.

În România există câteva icoane ale Maicii Domnului Pantanassa vindecătoare de cancer. Ele pot fi găsite pentru închinare la Biserica Rusă din București, la Mănăstirea Oașa din județul Alba și la Mănăstirea Șinca Nouă din județul Brașov.

La Mănăstirea Vatoped, icoana Maicii Domnului Pantanassa este sărbătorită pe 15 octombrie.

De menționat, de asemenea, că parohia ortodoxă română „Sfântul Ioan Botezătorul și Sfântul Mucenic Alban” din Luton, Marea Britanie, a primit, ca binecuvântare, o copie a icoanei Maicii Domnului Pantanassa de la Mănăstirea Vatoped.

Rugăciune către icoana Maica Domnului Pantanassa

„Atotbună Stăpână, Sfântă Maică a lui Dumnezeu, Pantanassa, Împărăteasă a toate, nu sunt vrednic să intri sub acoperământul sufletului meu. Ci, ca ceea ce eşti milostivă, Maica Dumnezeului Celui Milostiv, spune numai un cuvânt şi se va tămădui sufletul meu, şi trupul meu slăbit se va întări. Căci tu ai tărie putincioasă, şi cuvântul tău este plin de putere, o, Împărăteasă a toate. Adu-mi biruinţa, roagă-te pentru mine, ca să măresc numele tău cel minunat totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

Acatistul Maicii Domnului Vindecătoarea de cancer

Condacul 1 

Noi, credincioşii robii tăi, stând cu mustrare de inimă înaintea icoanei tale celei noi arătate, te cântăm cu laude, o, Împărăteasă a Toate! Trimite de sus vindecarea ta peste robii tăi care acum aleargă la tine, ca să putem să-ţi cântăm cu bucurie: Bucură-te, o, Împărăteasă a toate, care vindeci neputinţele noastre, cu harul tău!

Citeste acatistul

Paraclisul Maicii Domnului Pantanassa

„Preotul face începutul obişnuit: Binecuvântat este Dumnezeul nostru, totdeauna, acum şi pururea, şi în vecii vecilor. Iar de nu este preot, se zice aşa:  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale şi ale tuturor Sfinţilor, miluieşte-ne pe noi.

Strana: Amin.

Citeste paraclisul

Sursa: doxologia.ro

Secțiunea FAQ

Q: Unde se află Icoana Pantanassa?

A: Icoana Maicii Domnului Pantanassa se află în Grecia, la Mănăstirea Vatoped.

Q: Care sunt minunile săvârșite de icoana Maicii Domnului Pantanassa?

A: Câteva dintre minunile săvârșite de icoana Maicii Domnului Pantanassa sunt: 

În martie 1996 o fată pe nume Liudmila a avut o tumoră malignă, de dimensiunea unei măsline, pe față. Ea s-a vindecat complet după ce s-a uns pe față cu ulei în timpul săvârșirii Paraclisului icoanei Pantanassa în biserica „Tuturor sfinților” din Moscova.

O altă minune a avut loc în august 1996, când o credincioasă avea rude atei și a citit zilnic Paraclisul icoanei Pantanassa în biserica „Tuturor sfinților” din Moscova, iar după câteva zile rudele au devenit credincioase și au frecventat biserica. 

[]