Despre noi

Ciprian Onofrei

Vindem icoane. De ce?

Pentru ca ocupa un loc aparte in sufletul nostru. In sufletul nostru al celor din spatele acestui ecran si al tau. Iar daca ai ajuns sa citesti aceste randuri inseamna ca si pentru tine o icoana inseamna „ceva”.

Ciprian Onofrei, Administrator Icoane de Argint

Vindem IcoaneDeArgint. De ce?
Pentru ca sunt frumoase.

Icoanele nu sunt o „marfa”, un „ceva” pe care sa-l cumperi si gata. Ele simbolizeaza sau oglindesc o parte din sufletul tau și al meu. Pentru a cumpara o icoana trebuie sa simti ca ti-o doresti, sa vrei sa o ai sau la un nivel mai profund sa doresti sa o daruiesti. Iar atunci cand decizi sa o daruiesti, impreuna cu o icoana daruiesti si o parte din inima ta.

Am ajuns sa vindem icoane dintr-o întamplare sau mai precis spus din mai multe întamplari succesive. Eram intr-un magazin din Grecia intr-o suburbie a Atenei. Pe langa multe produse traditionale lucrate manual de artizani greci, într-un colt erau cateva icoane. Vazandu-ma ca sunt interesat, proprietarul magazinului m-a invitat intr-o alta incapere plina plina plina cu icoane. Atunci am vazut prima data la un loc icoane ortodoxe, icoane catolice, icoane pe sticla de Murano, icoane mici cat o moneda sau icoane mari de peste un metru, icoane sculptate în lemn, icoane turnate în piatra, icoane litografiate, diptice, triptice, icoane cu magnet sa le poti prinde de frigider etc.

Am petrecut ceva timp printre rafturi si in cele din urma am cumparat o icoana. Era o icoana de argint cu Cina cea de taina. Am adus-o acasa si am asezat-o la loc de cinste. In sufragerie pe o etajera. Cat credeti ca a stat acolo? Fix o saptamana. Pana a vazut-o cineva drag mie care mi-a cerut sa ii aduc una la fel. Si-o dorea foarte mult. Iar pentru ca in acea perioada ajungeam in Grecia la interval de 1-2 saptamani am acceptat sa imi cumpar alta. I-am daruit-o pe aceea. Și mi-a facut placere sa o daruiesc. Chiar si astazi, dupa ataţia ani imi amintesc cu placere de acel moment. De bucuria bucuriei lui.

despre icoane de argint

Al doilea moment a fost când eram într-un mic atelier de realizat icoane. Tot in Grecia. Unde lucrau doi bărbaţi: tatăl (care era de fapt bunic) și fiul său. Bătrânul confecţiona icoanele de la prelucrarea lemnului, vopsirea lui, pictura etc etc până când icoana era gata. Fiul avea ca „atribuţii” partea de ambalare și legătura cu clienţii tradiţionali (mănăstirile din Grecia). Moșul mi-a făcut un cadou. Ceva făcut de mâna lui. O icoană…. O icoana simplă, cu o ramă de argint. Atât de simplă încât nici nu poate fi prinsă de perete. Deoarece se grăbea, moș Manolis a uitat să-i pună agăţatoarea. 😊 Dar este o icoană pe care a simţit că vrea să mi-o dăruiască. De atunci, acea icoană îmi este atât de dragă încât cred că o pot dărui doar cuiva foarte foarte drag. De exemplu copiilor mei. Atunci am simţit cum este când primești o icoană. Acea icoana, îmi amintește de cel care mi-a dăruit-o și de bucuria de a primi un dar făcut din suflet. Un dar din suflet său pentru sufletul meu.

Icoane de Argint 3

Așa m-am decis să mă apropii de icoane. Mai corect, atunci am realizat că un magazin cu icoane nu e un magazin oarecare, dar poate fi proiectul meu de suflet.

Așa că, dacă vrei să dăruiești o icoană de argint sau vrei să îţi dăruiești o icoană de argint, ai ajuns unde trebuie. Răsfoiește paginile site-ului nostru. Dacă nu ai găsit icoana ta nu înseamnă că IcoaneDeArgint.ro nu o are. Înseamnă doar că lipsește acum din stocul nostru. Dar îţi garantăm că, dacă știm că există, o aducem pentru tine.

Cum sunt preţurile noastre?
Te invitam să le descoperi. Eu, noi cei de la IcoaneDeArgint.ro, te asigurăm că aici vei găsi preţurile de importator, (sau preţurile de distribuitor dacă și tu vrei să ai icoane în magazinul tău) și calitatea furnizorilor tradiţionali de icoane. Toate acestea garantate de standardele și nu în ultimul rând grija noastră.

Îţi mulţumesc pentru că ne-ai urmărit povestea!
Ciprian Onofrei

[]
× Cu ce putem să vă ajutăm?